luni, 8 octombrie 2012

Cum folosim frunzele de Gingko Biloba si beneficiile lor

Gingko Biloba toamna


Arborele de Gingko Biloba poate avea o viata de aprox. 1000 ani, timp in care ne putem bucura de beneficiile pe care le aduc frunzele acestui copac, corpului uman.





Beneficiile frunzelor de Gingko Biloba:
-oxigeneaza creierul, ceea ce duce la o capacitate de concentrare marita;
-contine antioxidanti benefici omului, care ajuta la protejarea sistemului cardiovascular si sistemului nervos;
-imbunatateste vedera, crescand presiunea sangelui spre retina

Cum folosim frunzele din copacul nostru de Gingko Biloba din gradina:


-frunzele proaspete pot fii filosit in salate, pireuri si ajuta la dieta;








-frunzele verzi sau uscate pot fii folosite pentru a face ceai, foarte benefic omului stimuland circulatia;







pentru a comanda seminte de gingko biloba click catre magazin

Cum plantezi Ginkgo Biloba din seminte?

Germinarea semintelor de Ginkgo Biloba este intre 4 si 5 saptamani, semintele se pot planta pe tot parcursul anului, iar pe perioadele reci le putem planta in casa in ghivece. Semintele se procura online de pe siteul nostru, click aici. Dupa ce ati primit semintele, luati fiecare samanta si o curatati usor de coaja de desupra, cu unghia. Apoi le puneti in apa calduta iar ziua urmatoare le plantati in ghivece. Pamantul din ghivece trebuie sa fie amestecat cu 20% nisip iar in fiecare ghiveci se planteaza cate o samanta si se apasa in pamant pana aceasta se acopera de pamant in totalitate. Temperatura optima este de 20-25 grade celsius, iar dupa 4-5 saptamani, semintele incep sa rasara, dar daca este mai rece in incapare acestea vor rasari mai tarziu. Ghivecele trebuie udate astfel incat pamantul sa fie tot timpul umed dar niciodata sa balteasca apa. Tineti ghivecele departe de razele directe ale soarelui.
Dupa ce plantele au crescut la o inaltime de 10-15 cm, trebuie mutate in ghivece mai mari, iar cand doriti apoi sa le puneti in gradina, este recomandat ca o data plantate afara sa nu le mai scoateti si sa le relocati. Dupa plantarea afara, o data sau de 2 ori pe luna, plantele trebuie udate cu apa calduta.
Copaceii tind sa creasca strambi o data ce i-ati plantat afara , de aceea este bine sa le puneti un bat drept pentru a-i ajuta sa creasca frumos.
Copacii de ginkgo biloba sunt rezistenti de mici, insa o data cu venirea toamnei atunci cand incep sa-si schimbe culoarea frunzele, este bine sa-i protejati de inghet acoperindu-i in jurul tulpinii. Copacii nu au nevoie de taiere sau curatare, insa daca doriti sa-i pastrati mici ii puteti curata si taia crengile  in sezonul de primavara.
Gingko Biloba creste destul de lent, necesita 10-12 ani pentru a avea o inaltime de 20 metri si poate fii format ca si un gard viu pe post de arbore ornamental.






Ce este Ginkgo Biloba?

Ginkgo Biloba este considerat cel mai vechi copac de pe pamant si se spune ca exista inca de pe vremea cand dinozaurii cutreierau planeta noastra. Proprietatile medicinale ale pomului au fost descoperite cu 3000 ani inaintea erei noastre de catre chinezul Shen Nung, si se folosea pentru tratarea problemelor cardiace. Astazi pomul se planteaza in toata Europa si in America de Nord iar cercetatorii spun ca imbunatateste circulatia sangelui in corp si ajuta la oxigenarea creierului.

Daca doriti sa plantati arborele de gingko biloba  click aici pentru a comanda seminte